Yabani hayvan çeşitliliğinin çok olduğu Manisa'da ormanlık alanlarda birçok çeşit yabani hayvan bulunmaktadır.
Fotokapana yakalandı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ormana yerleştirilen kameraya Karakulak yakalandı. Doğada kendi başına gezerken fotokapana yakalanan Karakulak, nesli tehlike altında olan bir türdür.
Karakulak nedir?
Karakulak (Caracal caracal), kedigiller (Felidae) familyasından vahşi bir hayvan türü.
Dış görünümü ile vaşağa çok benzeyen Karakulak, Afrika altın kedisi ve Serval ile yakın akraba olduğu biliniyor. Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da yaşayan Karakulak, Asya ve Kuzey Afrika'da sayısı azalmakta ve soyu tehlikede türler arasında kabul edilmekte iken Orta ve Güney Afrika'da tehlike görülmemektedir. Türkiye'de Güney Toroslar, Konya Havzası ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı sanılan Caracal caracal, Türkiye'de ilk olarak 2002 yılında biyolog Batur Avgan tarafından görüntülendi.
Karakulak'ın özellikleri!
Ortalama ağırlıkları erkeklerde 12–18 kg, dişilerde ise 8–13 kg arasında olan Karakulak'ın, omuz yükseklikleri 40–50 cm, vücut uzunlukları 75–90 cm'dir. Bunun dışında 30–35 cm uzunluğunda bir kuyruğa sahiptir. Karakulak'ın kuyruğunun üst kısmında etrafında beyaz tüylerden oluşmuş püskül bulunan siyah bir çizgi vardır.
Kaynak: Haber Merkezi